rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Border Collie, hunder, border, collie

Border Collie: Les om hunderasen Border Collie I dag.

Verdens mest populære gjeterhund. Border collie ønsker å gjete alt og alle, og om eieren ikke sørger for at den har sauer å gjete, går den like godt etter barn, sykler, biler og ender. Gjeterinstinktet kan selvfølgelig dempes med dressur og trening. Dette er en hund som krever mentale utfordringer såvel som mye fysisk aktivitet. Border Collie blir kategorisert som fårehunder i FCI sin klassifisering. Disse hundene er full av arbeidslyst og må få bruke kroppen sin hver dag. De ble avlet for å løpe fritt og gjete sau, en oppgave som krever mye løping, og om man ikke er sauebonde bør man finne andre oppgver som er tilstrekkelig fysisk og samtidig byr på metale utfordringer som border collien synes er interessant. Ofte beskrevet som den smarteste av alle våre hunderaser. Det er i hvert fall ingen tvil om at border collien er intelligent, og må få mentale utfordringer. Border Collie elsker hundeleker som byr på mentale utfordringer. Bordercollien er kjent for å være lett-trent, og har gjort det skarpt innenfor mange andre områder enn gjeting. Innen agility, som sirkushund, show-hund, lydighetstrening, for å nevne noe. Rasen har HD-problemer. Border collien som rase har i nyere tid fått urovekkende mange tilfeller av epilepsi, dette er et problem seriøse oppdrettere arbeider hardt for å eliminere. Lever i 12 til 15 år. Border Collie ble først avlet i Storbritannia.

Border Collie forum

Les hva våre besøkende skriver om Border Collie:

Hei jeg 248nsker meg veldig en
ThatcherMir1 (07.03.2016)

Hei, jeg ønsker meg veldig en border collie men vet ikke hvor jeg skal kjøpe?

Border Collie
Knut (05.11.2014)

Ønsker meg en border collie om det finnes en god og seriøs oppdretter i nærheten. Noen som kan anbefale denne rasen?

Border Collie - noen observasjoner
Christian (01.09.2014)

Fortryllende rase! Utrolig hvor lydige de er disse hundene, jeg har selv en border collie. På alle måter lystbetonte hunder... Supersmart og oppvakt og den beste rasen jeg vet om.

Problemet med border collie i Norge er helsen
S.F. (13.04.2012)

Problemet med border collie i Norge er helsen... det er vanskelig å finne gode oppdrettere, bønder som avler på rasen har virkelig ikke peiling på hundeavl (det er min erfaring). Er det andre som har samme inntrykk??

Personlig har jeg valgt å bruke andre raser (og blandingshunder) til å gjete sau, siden det er vanskelig å finne border collie hunder som ikke får helseproblemer (gjelder oppland fylke)...

Skriv om border collie!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om border collie Skriv et spørsmål relatert til border collie eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.

West Russian Coursing Hound

West Russian Coursing Hound hunderaser. West Russian Coursing Hound stammer fra Russland.