rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Groenendael

Groenendael

Groenendael hunderaser. En gang i tiden regnet som den perfekte gjeterhund, inntil avlen skiftet retning mot en hel rekke andre bruksområder.

Groenendael, hundeaser, groenendael

Groenendael: Les mer om hunderasen Groenendael her.

En gang i tiden regnet som den perfekte gjeterhund, inntil avlen skiftet retning mot en hel rekke andre bruksområder. I dag benyttes den like godt i politiet som selskapshund og turkamerat. Groenendael ble avlet for å gjete sau, men dette er ikke det hundene er kjent for i dag. Dette er en allsidig hund som gjerne benyttes til agility, som vakthund, til politioppgaver og trekkhund, og dessuten er den en flott turkamerat og familiehund ved riktig sosialisering. Den blir brukt som politihund, men ikke i like stor grad som de andre belgiske fårehund rasene. Groenendael blir av FCI plassert i gruppen for fårehunder. De belgiske fårehund hunderasene har generelt mye energi, og krever en aktiv eier som tar den med på løpeturer, fjellturer eller på en annen måte gi den mulighet til å være aktiv og bruke kroppen. De har høy IQ. Groenendael kan være en nokså leken hund om den blir blir lekt mye med på valpestadiet. De er mottakelige for trening, og med riktig fremgangsmåte får man raskt en god brukshund. Hunder av denne rasen kan få HD-problemer. Vanlig levealder er 13 til 14 år. Groenendael ble først avlet i Belgia.

Groenendael forum

Les hva våre besøkende skriver om Groenendael:

Groenendael eier
Niclas (03.09.2014)

Dritkul på alle måter. Vet nå en del om groenendael. Disse er ekstremt medgjørelige bikkjer. Flink med andre hunder og en positiv opplevelse på alle måter.

Groenendael
Jakob (03.07.2014)

Ønsker meg gjerne en groenendael hvis vi finner en god oppdretter.

Skriv om groenendael!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om groenendael Skriv et spørsmål relatert til groenendael eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.