rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Hvit schæfer

Hvit schæfer

Hvit schæferhund eller hvit gjeterhund som den også kalles har mye til felles med den vanlige, tyske sort-brune schæferhunden. Likevel er det også en rekke forskjeller.

Hvit schæfer, hunderaser, hvit, schæfer

Hvit schæfer: Les om rasen Hvit schæfer her.

Hvit schæfer har sitt opphav fra USA. De kalles også for hvit gjeterhund. Schæfer er jo tross alt opprinnelig en gjeterhund, men som i dag har fått et helt annet bruksområde.

Hvit schæferhund har mye til felles med den vanlige schæferen. Den vanlige (tyske) schæferen og den hvite schæferhunden er noe lik i både størrelse og temperament (gemytt), men likevel er det markante forskjeller også. For eksempel er den hvite gjeterhunden noe mer reservert ovenfor fremmede, men ikke på noen måte engstelig eller aggressiv, ifølge rasebeskrivelsen.

Den skal være en god familiehund, og ifølge den tyske raseklubben er det å bli akseptert av sine familiemedlemmer ("flokken") hundens høyeste ønske.

Dersom du ønsker å dele informasjon om hvit schæfer / hvit gjeterhund, eller har erfaringer med denne rasen, står du fritt til å skrive en kommentar nedenfor.

Hvit schæfer forum

Les hva våre besøkende skriver om Hvit schæfer:

Brukshund
Hvit gjeter (11.06.2017)

Jeg har en hvit gjeterhund, og er blitt veldig glad i den. Det er en hund som gjør mye av seg, man merker det veldig når den er borte. Den er ekstremt arbeidsvillig. Jeg tror den kan få oppgaver hele dagen uten at den blir sliten. Derfor passer den best til noen som er i stand til å gi den mye mental trening. Den lærer raskt nye kommandoer, og utfører oppgavene med stor nøyaktighet.

Hunden har det ikke godt om den må være i en liten leilighet, den liker ikke å være lenge alene. Man bør ha en hage og høyt aktivitetsnivå om denne hunden skal bli lykkelig. Den liker å følge etter eieren sin hele dagen, så når jeg setter meg, legger hunden seg, men med en gang jeg står opp, gjør den det samme. I Tyskland betegnes den som en "hvit skygge".

Hunden er svært kommunikativ uten at den bjeffer. Den kan brøle, ule, pipe og har et enormt register utenom bjeffing. Noen kan også bjeffe.

Jeg kan bekrefte den amerikanske raseklubbens beskrivelse av røyteevnen til rasen. Den røyter mer enn du kan forestille deg.

Mennesker som ikke er vant til hund, kan oppleve hunden som skummel. Den er forholdsvis kraftig og likner på en ulv og når den så begynner å prate, blir mange redde.

Hvit schæfer kommentar
Thea (03.09.2014)

Herlig hunderase! Lite negativt og MYE positivt å si om hvit schæfer. Dette er vennlige hunder. Lett å trene og kan finne på mye sprell hvis man ikke er god nok med oppdragelsen.

Hvit schæfer
Hennie (25.05.2014)

Vil kanskje ha en hvit schæfer om de ikke koster for mye.

Hei alle sammen
Anonym (16.09.2013)

Hei alle sammen. Man får hvit schæfer/ gjeterhund både med lang og kort pels. Rasens offisielle navn er Berger Blanc Suisse. Jeg linker en finfin side med mye informasjon + oppdrettere til dere som er interessert.

http://www.hvitgjeterhund.no

Lykke til med valget av hund.

Heihar lenge hatt lyst paring hvit
Mar** (17.08.2013)

Hei:-) har lenge hatt lyst på hvit schæfer, men vil helst ha langhåret har ikke sett det noe sted:-(
Finnes det langhårete hvite schæfere?

Hva med helse?
Mr.S (11.06.2013)

Hva med helse? Har den de samme arvelige sykdommene (HD/AA) som den vanlige schæferen? Ser det står litt av hvert på nettet

Wow har lenge hatt lysst paring
Flare (11.12.2012)

Wow har lenge hatt lysst på schä fer, men synes den vanlige brune og svarte ikke er noe for meg. De er nydelige og pelsen og argen spiller ingen rolle. Denn hunden/rasen ser helt perfekt ut! Noen som har en anelse om kennel?

Jeg har en hvit schaeligfer ikke
hvit schæferhund eier (13.04.2012)

Jeg har en hvit schæfer, ikke mange av de i Norge, men de begynner å bli mer populære. Vil tro det er like så mye på grunn av det herlige gemyttet som utseendet (jeg valgte rase pga gemytt! men de ser veldig bra ut også).

Skriv om hvit schæfer!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om hvit schæfer Skriv et spørsmål relatert til hvit schæfer eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.