rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Langhåret collie

Langhåret collie

Langhåret collie hunderaser. Kan brukes som gjeterhund og er fortsatt brukt til denne oppgaven, men Border Collie har tatt over denne oppgaven for langhåret collie de siste 40 årene.

Langhåret collie, rasehunder, hundeaser, langhåret, collie

Langhåret collie: Les om hunderasen Langhåret collie her.

Kan brukes som gjeterhund, og er fortsatt brukt til denne oppgaven, men Border Collie har tatt over denne oppgaven for langhåret collie de siste 40 årene. Langhåret collie blir av FCI plassert i gruppen for fårehunder. Langhåret collie er vennlig mot både hunder og mennesker om den får det nødvendige av omsorg og oppdragelse, og selvsagt sosialisering som er viktig for de fleste hunder. men hunder og barn bør alltid være under oppsyn av voksne når de er sammen. Levealderen er normalt 14 til 16 år. Langhåret collie ble skapt i Storbritannia.

Langhåret collie forum

Les hva våre besøkende skriver om Langhåret collie:

Langhåret collie
Pia (13.08.2014)

Kanskje det blir en langhåret collie om det er valper i nærheten. Positive eller negative erfaringer om rasen? Noen??

Langhåret collie - jeg har en!
Magnus (23.06.2014)

Fortryllende hunderase... Kan brukes til litt av hvert, og mye bra kan sies om langhåret collie! Dette er virkelig gode kjæledyr. Litt utspekulert iblant og fortjener å komme hjem til familier som vil bruke mye tid med hundene sine.

Det er ikke alle som bjeffer
Bob (16.05.2014)

Det er ikke alle som bjeffer mye, det kommer nok an på hva du lærer den opp til (selv om enkelte kan være mer håpløse enn andre)

Dette er jo lassie
Inge (13.04.2012)

Dette er jo lassie! fine hunder, men har hørt de bjeffer ganske mye. Dessuten må det være en dagsjobb å stelle pelsen til disse collie hundene?!

Skriv om langhåret collie!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om langhåret collie Skriv et spørsmål relatert til langhåret collie eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.