rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Malinois

Malinois

Malinois hunderaser. En gang i tiden var den brukt som gjeterhund, men i dag har den blitt mer populær innenfor andre bruksoppgaver.

Malinois, hunderaser, hunder, malinois

Malinois: Finn ut mer om rasen Malinois her.

En gang i tiden var den brukt som gjeterhund, men i dag har den blitt mer populær innenfor andre bruksoppgaver. Dette er en av tidenes mest imponerende vakthunder og forsvarshunder, kanskje grunnen til at den har blitt en favoritt i politiet og militæret. En hund som krever mye av eieren, og som ikke er egnet for alle. Du må ha god tid og stor interesse for hund for å være den heldige eieren av en malinois. Fantasstiske hunder, men de krever en eier som er godt kjent med tilsvarende hunder. Malinois er virkelig en utmerket politihund, og kanskje derfor har den blitt så populær i politiet. Med sine hurtighet og atletiske bevegelser kan den angripe før den mistenkte får tid til å handle. Med sin skarpe luktesans kan den finne narkotika og spore opp sprengstoff. Den forsvarer tappert sin herre, og utfører de fleste politioppgaver på et ekstremt høyt nivå. Det finnes kanskje ingen hunderase i verden som med sin allsidighet egner seg bedre som tjenestehund i politiet. En blodhund er bedre på sporing, en beagle er bedre på å sniffe seg frem til narkotika, og en rottweiler er en bedre forsvarshund, men ingen hunderaser i verden har så stort bruksområde som malinois når det gjelder oppgaver i politiet. Malinois tilhører FCI seksjon fårehunder. De er på vakt ovenfor fremmede, men de er ikke fiendtlige av natur. Dens mistenkelighet ovenfor ukjente er regnet som et ønskelig karaktertrekk, da dens bruksområder som politihund, forsvarshund og vakthund krever dette. Det finnes vel få hunderaser i verden som er så energisk som malinois. Hundeeier må du belage seg på å aktivisere hunden daglig, og her kreves mye mosjon såvel som mental stimulering. Som de andre belgiske fårehund hunderaser er også malinois en svært intelligent hund. Mentale utfordringer er derfor viktig. Malinois er ikke bare en seriøs brukshund, men de har en ganske så leken personlighet, og vil gjerne finne på noe morro sammen med sin eier. Den er svært mottakelig for trening, men ikke nødvendigvis en god førstegangshund. Mange hundeeiere synes den blir litt for voldsom, men om man har mye tid og kunnskap om hund kan dette også være en aktuell førstegangshund. Som så mange andre hunderaser forekommer også hoftedysplasi hos denne rasen. Levealder er 12 til 14 år. Malinois stammer fra Belgia.

Malinois forum

Les hva våre besøkende skriver om Malinois:

Malinois - eier én av denne rasen
Lilla (21.09.2014)

Praktfull rase! Kan si mye om en malinois! Ikke noe tull disse her, dette er gemyttelige rasehunder. God mot familien og kanskje ikke den hunderasen som passer best for en nybegynner.

Malinois
Sara (08.04.2014)

Ja, jeg vil ha en malinois om det finnes noen oppdrettere i nærheten.

Skriv om malinois!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om malinois Skriv et spørsmål relatert til malinois eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.