rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Brukshunder  ›  Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund hunderaser. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet.

Tsjekkoslovakisk ulvehund, rasehunder, hundeaser, tsjekkoslovakisk, ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund: Finn informasjon om hunderasen Tsjekkoslovakisk ulvehund her.

Tsjekkoslovakisk ulvehund har en rekke gode egenskaper, og har vist sin dugelighet som redningshund såvel som vakthund og til en rekke oppgaver i politiet. Dessverre er dette en av mange hunderaser som er forbudt i Norge, men en faglig gydlig begrunnelse for forbudet finnes ikke (Norsk byråkrati.). Denne hunderasen har blitt kryssavlet med ulv på et tidlig stadium, noe som går mot logikken for utvikling av ney hunderaser, vil enkelte hevde.

Dette fordi hunden har blitt spesialisert til å tilpasse seg menneskers væremåte, mens ulver mangler visse ferdigheter som kan gjøre de til like gode brukshunder. Likevel har det vist seg at det å krysse ulv og hund kan gi mange fordeler. Tsjekkoslovakisk ulvehund ble avlet for militære oppgaver, og skulle være en god førstehjelpshund, redningshund, vakthund og allsidig brukshund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund blir gruppert som fårehunder i FCI sin klassifisering. En tsjekkoslovakisk ulvehund er av natur litt skeptisk ovenfor fremmede mennesker, men sjelden aggresiv. Den tsjekkoslovakiske ulvehunden tåler et kaldere klima svært godt. Levealder er 12 til 16 år. Tsjekkoslovakisk ulvehund stammer fra Tsjekkia.

Tsjekkoslovakisk ulvehund forum

Les hva våre besøkende skriver om Tsjekkoslovakisk ulvehund:

Her var det mye rart Den
Per (25.05.2015)

Her var det mye rart :)

Den tsjekkoslovakiske ulvehunden ble ikke avlet for militære oppgaver. Den er heller ikke en spesielt god vakthund. Rasen ble utviklet i det f h v Tsjekkoslovakia, det er derfor det heter tsjekkoslovakisk ulvehund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund observasjon
Petter (25.08.2014)

Henrivende rase. Ikke det mest vanlige synet i Norge kanskje, men rart ikke flere skaffer seg en tsjekkoslovakisk ulvehund! De er ekstremt pålitelige rasehunder. Må håndteres med en myk hånd men er er vel individuelle forskjeller også.

Tsjekkoslovakisk ulvehund
Peter (23.07.2014)

Plutselig fikk jeg lyst å ha en tsjekkoslovakisk ulvehund om det finnes noen oppdrettere i nærheten. Hva er det mest positive og negative med denne rasen?

Skriv om tsjekkoslovakisk ulvehund!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om tsjekkoslovakisk ulvehund Skriv et spørsmål relatert til tsjekkoslovakisk ulvehund eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Schäferhund

Schäferhund

Schäferhund er en allsidig brukshund og en populær familiehund. Den anvendes i politiet, redningstjeneste, som blindehund, og til en andre rekke bruksområder.

Border Collie

Border Collie

Border Collie hunderaser. Verdens mest populære gjeterhund.

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund

Hollandsk gjeterhund hunderaser. Hollandsk gjeterhund ble først og fremst skapt for å skape den perfekte gjeterhunden i Nederland, men har i senere tid fått mange nye oppgaver, blant annet i politiet og militæret.

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund hunderaser. Like mye en vakthund av flokk og eiendom som gjeterhund.

West Russian Coursing Hound

West Russian Coursing Hound hunderaser. West Russian Coursing Hound stammer fra Russland.