rasehunder.com

Engelsk Setter

Engelsk Setter hunderaser. Engelsk Setter er en utmerket fuglehund, og benyttes primært til jakt den dag i dag.

Engelsk Setter, hunderaser, hunder

Engelsk Setter er en utmerket fuglehund, og benyttes primært til jakt den dag i dag. Engelsk Setter grupperes i klassen for britiske og irske pointere og settere (i Fédération Cynologique Internationale). Engelsk Setter bør sosialiseres for å lære å omgås andre hunder, men aggresjon mot andre hunder er sjelden et problem hos denne rasen. men ingen hunder er 100% trygge. De har en tendens til å utvikle hoftedysplasi. Lever i 10 til 12 år. Engelsk Setter kommer fra England.

Engelsk Setter forum

Les hva våre besøkende skriver om Engelsk Setter:

Nydelig rase
Eva (12.04.2017)

Har eid to Engelsk settere og kan anbefale rasen dersom du er rypejeger. Morsom energisk rase. Godt gemytt med god helse. Den ene ble 14 åt mens den andre ble 11 år. Fikk kreft i ei patte dessverre

En fantastisk hundrase
Jeanette (07.10.2015)

En hund som passer for den som liker å være mye på tur, og en dyktig jakthund for dem som driver med fuglejakt. Det er en klar fordel om eier bruker den til jakt, da det er dette den er avlet for. Den er full av energi når den er ute, men en rolig og fin hund når den er inne. En flott familiehund med et mildt vesen. Kan ha en tendens til å trekke rimelig hardt i båndet, og har veldig godt av å få løpe fritt når det er mulig. Men det er viktig å vite at den kan bevege seg over relativt store avstander når den slippes, fordi den ivrer etter å finne fugl. Den er rimelig lett å dressere, men anbefales ikke som første hund hvis man ikke har ønske om eller mulighet til å bruke mye tid på dressur. Dersom den ikke brukes på jakt bør den stimuleres mentalt på andre måter. Prisen på en engelsk setter er fra 12 000 til 15 000 kroner. Hunder med spesiell god stamtavle kan også koste adskillig mer.

Oppsummert: En fantastisk snill og god familiehund. Men for hundens livskvalitets skyld bør den som kjøper hunden være et aktivt friluftsmenneske som er glad i lange turer i naturen, og fortrinnsvis drive med jakt på fugl eller jaktprøver.

Englesk Setter
Jennie (19.04.2015)

En ekstremt vennlig hund, både mot mennesker og andre dyr. Nyskjerrig på det meste, ettersom at dette er en fugle hund. Mye energi og trives best i fjellene. Er du flink til å gå fjellturer eller generellt lange turer med hunden er den i sitt fulle ess. En perfekt hund for deg som liker friluftsliv og jakt. Hunden er også lydig, men dette avhenger også av hvor godt trent den er. Veldig lite aggressiv rase, har aldri opplevd biting eller lignende. Passer også svært godt som familie hund. en vakker og elegant rase som jeg anbefaler på det sterkeste for de som tilbringer mye tid i naturen.

Engelsk Setter omtale
Solfrid (01.09.2014)

Fin hunderase! Verdt å vite om engelsk setter. Ingen tvil om at dette er hengivne kjæledyr. Oppmerksom på omgivelsene og perfekt som en familiehund hvis man er vant med hunder fra før.

Engelsk Setter
Knut (08.04.2014)

Kanskje det blir en engelsk setter hvis de ikke er for dyre.

Engelsk setter står i fare for
Anonym (13.04.2012)

Engelsk setter står i fare for å dø ut fordi det er så få som vil ha den... Seriøst, det var det jeg leste i VG (betyr ikke at det er tilfellet da men det var i hvert fall det som stod der). En annen ting er at helsen til engelsk setter ikke er så bra, har jeg hørt...

Skriv om engelsk setter!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om engelsk setter Skriv et spørsmål relatert til engelsk setter eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2017 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser