rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Fuglehunder  ›  Irsk setter

Irsk setter

Irsk setter hunderaser. Irsk setter benyttes nesten utelukkende til fuglejakt, men kan selvfølgelig også benyttes til jakt på andre dyr selv om det ikke er her den utmerker seg mest.

Irsk setter, hunderaser, irsk, setter

Irsk setter: Les om hunderasen Irsk setter her.

Irsk setter benyttes nesten utelukkende til fuglejakt, men kan selvfølgelig også benyttes til jakt på andre dyr selv om det ikke er her den utmerker seg mest. Som fuglehund er det få som kan måle seg med den irske setteren og dens evne til å lokalisere fugler i terrenget. En favoritt blant jegere i Norge såvel som i Europa for øvrig. Irsk setter blir gruppert i kategorien britiske settere i FCI sin klassifisering. Irsk setter er for det meste vennligsinnet ovenfor andre hunder. Disse hundene er kjent for å være vennlig av natur, men dog ikke på nivå med for eksempel labrador retriever. Må ha relativt mye mosjon for å holde seg i form. Irsk setter har en sjarmerende og litt leken personlighet, spesielt som valp. Kan utvikle HD. En rase som lettere får hjerteproblemer enn mange andre hunderaser. Vanlig levealder er 11 til 15 år. Irsk setter ble først avlet i Irland.

Irsk setter forum

Les hva våre besøkende skriver om Irsk setter:

Bra hund
Alec (24.10.2016)

Ser veldig mange sier at Irsk setter er striere enn andre setter hunder, min oppfatning er at det ikke er så stor forskjell mellom rasene, det er større forskjell mellom inndivdiene i rasene. Jeg mener at Irsk setter er en mere allsidig hund enn sine andre settere og er litt barskere, har hatt både gs es og is. Dette er en rase som elsker å bli inkludert i familien og har stor personlighet, den trenger en del mosjon, men hvem har ikke gått av å komme seg opp av sofaen og ut på tur. håper dette hjelper dere som er ute etter is og ikke har hatt det før. husk at valpekullet bør være godkjent av nisk.

Irsk setter en topp fuglehund
Anonym (01.05.2015)

Irsk setter, er en fysisk og mental bra hund, det er viktig å se på linjene til foreldrene.
Per

Irsk setter tips
Mathias (18.09.2014)

Overlegen rase. Kan brukes til litt av hvert, og mye bra kan sies om irsk setter:-) I hvert fall medgjørelige rasehunder. Må håndteres med en myk hånd og en hunderase som kan anbefales.

Irsk setter
Christian (11.03.2014)

Fin hunderase som jeg godt kunne hatt. Vil ha en irsk setter hvis vi ikke må vente så alt for lenge på valper. Hva er det mest positive og negative med denne rasen?

Den beste fuglehunden
jeger1 (13.04.2012)

Den beste fuglehunden! Du finner ingen mer trofast og lojal fuglehund enn irsk setter. De er lett å trene opp, og gjør en god jobb til fuglejakt i fjellet

Skriv om irsk setter!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om irsk setter Skriv et spørsmål relatert til irsk setter eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Pointer

Pointer

Pointer hunderaser. En pointer er mer enn en stående fuglehund.

Gordon Setter

Gordon Setter

Gordon Setter hunderaser. Gordon Setter er en av Norges mest populære jakthunder, og benyttes hovedsakelig til fuglejakt.

Engelsk Setter

Engelsk Setter

Engelsk Setter hunderaser. Engelsk Setter er en utmerket fuglehund, og benyttes primært til jakt den dag i dag.

Weimaraner

Weimaraner

Weimaraner hunderaser. Brukes til jakt såvel som vakthold, men oppfyller også sin funksjon som familiehund.

Ungarsk vizsla

Ungarsk vizsla hunderaser. Ungarsk vizsla benyttes i jakt, og som en pointer lokaliserer den byttet ved å stille seg opp og angi retningen ved å peke snuten mot byttet.