rasehunder.com

Pointer

Pointer hunderaser. En pointer er mer enn en stående fuglehund.

Pointer, rasehunder, hundeaser

En pointer er mer enn en stående fuglehund. De har i senere tid også fått prøve seg som trekkhund, med stort hell, til tross for at de ikke er like robuste for kulde som for eksempel grønnlandshund og sibirsk husky. Pointer er en utmerket jakthund, og benyttes primært til fuglejakt. Dette er av typen stående fuglehunder, og lokaliserer byttet og på en måte peker retningen ved å løfte det ene frembenet og sikte snuten i lende byttet. I tillegg til å være en utmerket fuglehund har man også oppdaget dens evner som trekkhund, og overraskende nok kan den konkurrere med både sibirsk husky og alaskan husky, om værforholdene tillater det (en pointer på nordpolen er selvsagt dyreplageri). Pointer grupperes i FCI under britiske pointere (samme gruppe som britiske settere). Pointeren er svært energisk, og er i sitt rette element når den får gå på jakt, eller som vi har sett i senere tid: når den får være med på hundekjøring. men enhver hund kan utgjøre en trussel, og barn bør være under oppsyn når de leker med hunder. De kan utvikle HD. Hudsykdommer forekommer. Lever i 13 til 14 år. Pointer er fra Storbritannia.

Pointer forum

Les hva våre besøkende skriver om Pointer:

Pointer omtale
William (18.10.2014)

Prima rase. Kan si litt om pointer. Jeg synes dette er gode familiedyr. Innmari klok kan være midt i blinken for de som ønsker å bruke mye tid på hundene sine.

Pointer
Sofie (05.08.2014)

Kunne godt eid en pointer hvis det finnes noen å få kjøpt et sted. Noen som kan si noe om denne hunderasen?

Skriv om pointer!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om pointer Skriv et spørsmål relatert til pointer eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2017 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser