rasehunder.com

Farlig mat for hund

Tenk deg godt om før du gir hunden din visse typer mat. Den maten mennesker spiser kan nemlig være svært farlig, livstruende og dødelig for hunder.

Du synes det er godt kanskje, og kanskje liker hunden din det også. Men vær forsiktig, enkelte typer mat kan virkelig være skadelig for hunder.

Farlig mat som ikke er hundemat

 • Snacs og vanlig sunn mat kan være dødelig for hunder.
 • Ikke fôr hunden din med dette!
 • Rosiner og druer er veldig godt, men gi det til hunden din, og det kan det være det siste den spiser! Hvis du ikke tror oss, ikke prøv det. Hunder har faktisk dødd av å spise dette før, og det egner seg ikke som et eksperiment. Du leker i såfall med livet til hunden din.
 • Sjokolade og kakao er noe vi mennesker er veldig glad i, og skal man belønne en "flink hund" med en liten matbit bør du absolutt ikke vurdere sjokolade eller kakao. Det kan igjen ende med død.
 • Humle er en plante som finnes i norsk fauna. Planten humle ser slik ut. Denne planten kan medføre akutt hypotermi hos hunden din. Dersom du har en hunderase av type mynder bør du være spesielt oppmerksom ettersom de er ekstra overfølsomme for humle. Gi heller ikke hunden din øl med humle i seg, men det skulle vel være unødvendig å nevne!
 • Kalkun er ikke farlig hvis du gir rent kjøtt uten skinn, men selve kalalkunskinnet kan ende med døden for en hund. Spiser hunden din dette kan det medføre akutt betennelse i bukspyttkjertelen. Autch! Et nesten uungåelig resultat av dette er rask død.
 • Vanlig løk (som formelt sett kalles "kepaløk" er også dødelig. Dette er mat som du absolutt ikke må gi hunden din. Selv små mengder kan være livsfarlig. Har du katt bør heller ikke katten få middagsrestene dersom det er løk i den.
 • Hvitløk er heller ikke smart å gi til hunder, og kan gi samme skade som vanlig løk.

Hunden din bør heller ikke få denne maten

I tillegg er det mye annet som kan være farlig å få i seg for hunder. Her er noen andre stoffer som hundekroppen tåler dårlig:

 • Rottegift gir man selvfølgelig ikke til en hund bevisst, men dette stoffet er dessverre likevel lett tilgjengelig flere steder. Giften er designet til å drepe rotter, og er sterkt nok til å skape alvorlige innvendige blødninger hos hunder også, som gjerne kan resultere i død.
 • Kjøleveske og frostveske er heller ikke noe vi gir hunden bevisst, men det smaker søtt og vil være tiltrekkende for en hund. En ansvarlig hundeeier vet å holde farlige kjemikalier utilgjengelig for hunden, på samme måte som en ansvarlig forelder vet å holde de borte fra barna. En liten mengde kjøleveske eller frostveske vil ganske sikkert medføre rask død dersom hunden ikke får rask legehjelp.
 • Alle kjemikalier regnes generellt som farlige for hunder. Med mindre det står notert på pakken at det IKKE er farlig for hunder, må du ikke gjøre kjemikalier tilgjengelig for hunden. Kjemikalier som lukter godt eller smaker søt er imidlertid den største trusselen, ettersom hunden vil ønske å sluke i seg slike kjemikalier. Vær også forsiktig med kosmetiske produkter som inneholder kjemikalier.
 • Huggormbitt er farlig for små hunder, men større hunder vil sjelden komme i en livstruende situasjon ved et enkelt huggormbitt. Under alle omstendigheter der en hund blir bitt må man likevel ta forhåndsregler. Ormetabletter ved huggormbitt er ingen smart ide, da de kan gi økt aktivitet pga den betennelse dempende effekten. Transporter hunden til veterinær ved å bære den om mulig, slik at den holdes mest mulig i ro.

Husk at enkelte typer menneskeføde som nevnt over er farlig for hunder. Hunden spiser gjerne middagsrestene, men forhør deg med veterinær neste gang for å få et faglig svar på hva din hund bør holde seg unna, og hva den kan spise.

Skriv om farlig mat for hund!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om farlig mat for hund Skriv et spørsmål relatert til farlig mat for hund eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2017 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser