rasehunder.com

Hund var selvstendig sauebonde i 2 år

Gjeterhunder er generelt svært intelligente, og border collie blir av mange regnet som den mest intelligente hunderasen. Her er en historie om en gjeterhund som overgår det meste...

sau hund sauebonde

Gjeterhunder må være intelligent: Det stilles store krav til intelligens hos en gjeterhund, og historien du nå skal få lese viser nettopp hvor smart en gjeterhund kan være.

Tekst av Martin Kristiansen

En verifisert historie er som følger:

I 1870 døde en sauebonde i New Mexico. Han bodde avsidesliggende og øde. To år senere ble dødsfallet oppdaget av noen besøkende.

Det utrolige var at hans saueflokk holdt seg i god stand. De hadde faktisk økt i antall! Det som hadde skjedd var at sauebondens gjeterhund hadde tatt over gjetingen helt på egenhånd.

Sauebonden hadde trent sin gjeterhund til å gjete sauene hele dagen. Hver dag om morgenen førte hunden sauene ut av innhengningen, og om kvelden gjetet han de tilbake.

Noen sauer ble nødvendigvis spist av hunden etter at sauebonden døde, ettersom det ikke var annen tilgjengelig mat på sauefarmen. Bortsett fra dette ble de øvrige sauene tatt hånd og gjetet hver dag.

I 1879 ble gjeterhunden tildelt en pensjon av den daværende lovgivningsmakten i New Mexico. Det finnes ingen bilder av hunden, men historien har blitt verifisert av historikere.

Skriv om hund var sauebonde!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om hund var sauebonde Skriv et spørsmål relatert til hund var sauebonde eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2017 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser