rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Artikler om hund  ›  Hund var sauebonde

Hund var selvstendig sauebonde i 2 år

Gjeterhunder er generelt svært intelligente, og border collie blir av mange regnet som den mest intelligente hunderasen. Her er en historie om en gjeterhund som overgår det meste.

sau hund sauebonde

Gjeterhunder må være intelligent: Det stilles store krav til intelligens hos en gjeterhund, og historien du nå skal få lese viser nettopp hvor smart en gjeterhund kan være.

Tekst av Martin Kristiansen

En verifisert historie er som følger:

I 1870 døde en sauebonde i New Mexico. Han bodde avsidesliggende og øde. To år senere ble dødsfallet oppdaget av noen besøkende.

Det utrolige var at hans saueflokk holdt seg i god stand. De hadde faktisk økt i antall. Det som hadde skjedd var at sauebondens gjeterhund hadde tatt over gjetingen helt på egenhånd.

Sauebonden hadde trent sin gjeterhund til å gjete sauene hele dagen. Hver dag om morgenen førte hunden sauene ut av innhengningen, og om kvelden gjetet han de tilbake.

Noen sauer ble nødvendigvis spist av hunden etter at sauebonden døde, ettersom det ikke var annen tilgjengelig mat på sauefarmen. Bortsett fra dette ble de øvrige sauene tatt hånd og gjetet hver dag.

I 1879 ble gjeterhunden tildelt en pensjon av den daværende lovgivningsmakten i New Mexico. Det finnes ingen bilder av hunden, men historien har blitt verifisert av historikere.

Skriv om hund var sauebonde!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om hund var sauebonde Skriv et spørsmål relatert til hund var sauebonde eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Ulver og sjimpanser kan ikke lese menneskers ansitskuttrykk, men det kan hunder.

Farlig mat for hund

Farlig mat for hund

Tenk deg godt om før du gir hunden din visse typer mat. Den maten mennesker spiser kan nemlig være svært farlig, livstruende og dødelig for hunder.

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hunden Greyfriars Bobby ble et kjent symbol på lojalitet i Storbritannia på 1800-tallet på grunn av denne utrolige historien.

Hunder, mennesker, aper

Hunder ligner mer på mennesker enn sjimpanser

Sjimpanser deler flere av våre gener, men hunder har levd så lenge sammen med mennesker at de nå fungerer som en modell for å forstå sosial atferd hos mennesker.

Muskelhunder

Hund med store muskler

Noen hunder er rett og slett fantastiske, slik som denne Whippet hunden med store muskler.