rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Artikler om hund  ›  Hund voktet eierens grav i 14 år

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hunden Greyfriars Bobby ble et kjent symbol på lojalitet i Storbritannia på 1800-tallet på grunn av denne utrolige historien.

Hund voktet eierens grav i 14 år

Hunden Greyfriars Bobby er kanskje tidenes mest lojale hund. Eieren ville vært stolt og beæret.

Greyfriars Bobby var en Skye terrier, og når eieren, John Gray, døde i 1858 begynte han å vokte eierens grav.

Hunden fortsatte å vokte eierens grav, dag etter dag. Han stod der hele dagen, og ville ikke forlate området med unntak av for å spise.

Bobby fortsatte å vokte graven til John Gray, uke etter uke, måned etter måned, og det fortsatte han med i 14 år, helt til Greyfriars Bobby døde selv i 1872.

Historien har inspirert det britiske folket til den dag i dag, og viser en lojalitet langt utenom det vanlige. I 1873 ble en statue reist til ære for hunden og for å minnes den egenskaper denne hunden hadde.

Selv i dag er det mange briter som lar seg fasinere av denne historien, det finnes til og med en egen nettside dedikert til denne historien.

Skriv om hund voktet eierens grav i 14 år!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om hund voktet eierens grav i 14 år Skriv et spørsmål relatert til hund voktet eierens grav i 14 år eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Hunder kan lese ditt ansiktsuttrykk

Ulver og sjimpanser kan ikke lese menneskers ansitskuttrykk, men det kan hunder.

Farlig mat for hund

Farlig mat for hund

Tenk deg godt om før du gir hunden din visse typer mat. Den maten mennesker spiser kan nemlig være svært farlig, livstruende og dødelig for hunder.

Hund var sauebonde

Hund var selvstendig sauebonde i 2 år

Gjeterhunder er generelt svært intelligente, og border collie blir av mange regnet som den mest intelligente hunderasen. Her er en historie om en gjeterhund som overgår det meste.

Hunder, mennesker, aper

Hunder ligner mer på mennesker enn sjimpanser

Sjimpanser deler flere av våre gener, men hunder har levd så lenge sammen med mennesker at de nå fungerer som en modell for å forstå sosial atferd hos mennesker.

Muskelhunder

Hund med store muskler

Noen hunder er rett og slett fantastiske, slik som denne Whippet hunden med store muskler.