rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Apporterende hunder  ›  Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever hunderaser. Golden Retriever er vår tids familiehund, men den er så mye mer enn det.

Golden Retriever, rasehunder, golden, retriever

Golden Retriever: Bli kjent med hunderasen Golden Retriever her.

Golden Retriever er vår tids familiehund, men den er så mye mer enn det. Den har mange bruksområder, som redningshund, terapihund, blindehund, og ikke minst jakthund. Som apporterende jakthund vil den bringe tilbake byttet til jegeren i sin myke mule, forsiktig slik at kjøttet ikke blir skadet. Golden Retriever kategoriseres som apporterende jakthunder, retrievere i FCI. Golden Retriever er gjerne vennlig ovenfor fremmede såvel som andre hunder. Hannhunder kan selvfølgelig vise tegn til dominant adferd, men på ingen måte tilsvarende samme grad som en vakthund og angrepshund. Golden er som regel vennlig mot alle mennesker, fremmede såvel som de den kjenner. Likevel skal man være forsiktig med å beskrive hunden som snill og helt ufarlig. Alle hunder kan være farlig, og golden retriever kan som alle andre hunder bite og angripe mennesker. Et ansvarlig hundehold, tilstrekkelig oppdragelse og omsorg er nødvendig for denne rasen like mye som andre rasen. Golden retriever er også kjent for å være smart, og krever derfor en viss porsjon mental stimulering for å være fornøyd med tilværelsen. Denne hunderasen er kjent for å være lett å trene. og egner seg godt som familiehund. Golden Retriever som rase har noen helseproblemer man bør være oppmerksom på. Har problemer med HD. De kan få hudproblemer lettere enn mange andre hunderaser. Epilepsi kan ramme hunder av denne rasen, og forekommer oftere enn hos andre hunderaser. Hjerteproblemer er også velkjent hos denne rasen. Levealderen er normalt 10 til 12 år. Golden Retriever har opphavet sitt fra Storbritannia.

Golden Retriever forum

Les hva våre besøkende skriver om Golden Retriever:

Golden Retriever
Ivar (28.01.2017)

Vi hadde ei tispe for en del år siden,og finere hund må jeg lete lenge for og finne. Glad i andre hunder, og glad i katter. Hun var mer fortrolig med barn enn voksne. Vårt eldste barnebarn lærte og gå ved hjelp av hunden. Hun tok tak i pelsen til hunden, og reiste seg opp.Kjempeglad og makeløs hund.

Merkelig adferd
Anonym (02.01.2017)

Har en han Golden på 2,5 år. Snill og grei, ellers en kjempe flott hund.
Har hatt flere hunder opp gjennom årene.

Denne karen karen en merkelig oppførsel jeg aldri har sett maken til

Vi bor på et plan og har åpen løsning med gang som går inn mot stua. Hunden har fått det for seg at det må være noe farlig i gangen, spesiel just i åpningen mot stuen. Den kommer alltid nølende, og ofte ryggende baklengs inn i stuen. Det ser ut til å bli verre jo eldre den blir.

Men legger litt snop på gulvet i det området glemmer den seg fort bort.

Noen som har vært bortid noe lignende?

Størrelse
Cathrine (04.10.2016)

Noen som vet om det finnes golden retrievere i litt mindre størrelse?

Hvor kan jeg får kjøpt en?
Løk (15.04.2015)

Hvor kan man kjøpe en golden retriver? Og hvor mye koster de til vanlig?

Bra hund for barnefamilier
Anonym (02.10.2014)

Er dette en bra hunderase for barnefamilier? Finnes det forskjellige typer av golden, for eksempel slik som med schæfer der det er brukslinjer og utstillingslinjer?

Golden Retriever innlegg
Isak (19.09.2014)

Alle tiders rase. Mye bra kan sies om golden retriever.. Dette er uansett kjærlige rasehunder. Smart kan være midt i blinken for de som ønsker å bruke mye tid på hundene sine.

Golden Retriever
Freddy (19.08.2014)

Kanskje det blir en golden retriever hvis det er lett å få tak i friske eksemplarer av rasen i Norge. Hva koster disse hundene som regel?

Nydeligste hundene jeg har sett
kasper (30.03.2014)

nydeligste hundene jeg har sett! farmoren min hadde en som var så snill som bare det, han hadde ikke noe problem med katter, barn og mennesker generelt! han er død nå og det er veldig trist men han ble 12 år! vil gjerne ha en valp og trene opp selv, finere hunder finnes ikke!

Skriv om golden retriever!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om golden retriever Skriv et spørsmål relatert til golden retriever eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Labrador Retriever hunderaser. Labrador retriever er en meget allsidig tjenestehund, såvel som en fantastisk flott familiehund.

Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Cocker Spaniel hunderaser. Engelsk Cocker Spaniel benyttes til jakt.

Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel hunderaser. Amerikansk cocker spaniel benyttes til jakt, men er også en formidabel familiehund.

Wachtelhund

Wachtelhund hunderaser. Wachtelhund blir brukt som jakthund.

Walisisk springer spaniel

Walisisk springer spaniel

Walisisk springer spaniel hunderaser. Walisisk springer spaniel er en typisk spaniel jakthund, med sterkt utviklet luktesans og en trang til å følge spor.