rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Apporterende hunder  ›  Labrador Retriever

Labrador Retriever

Labrador Retriever hunderaser. Labrador retriever er en meget allsidig tjenestehund, såvel som en fantastisk flott familiehund.

Labrador Retriever, hunderaser, hunder, labrador, retriever

Labrador Retriever: Les mer om hunderasen Labrador Retriever her.

Labrador retriever er en meget allsidig tjenestehund, såvel som en fantastisk flott familiehund. Verdens mest populære hunderase, muligens. I USA ligger den øverst på listen blant populære hunderaser, og i Norge er det i hvert fall på topp 10, år etter år. Benyttes som jakthund (apporterende fuglehund), som blindehund, tjenestehund i politiet (sporingshund og narkotikahund, ikke som angrepshund, for det ligger ikke til deres natur). Labrador er en god jakthund, da først og fremst til fuglejakt.

Den vil apportere, og bringer tilbake byttet i munnen som har karakteristiske myke lepper/mule slik at kjøttet ikke blir ødelagt, et karakteristisk trekk ved alle retriever hunderaser. Labrador Retriever tilhører FCI seksjon retrievere. Labrador Retriever er usedvanlig vennlig ovenfor mennesker, fremmede såvel som familiemedlemmer.

Nysgjerrig og kontaktsøkende, livlig og glad. Labradoren har mye energi, og for at den skal holdes i god form bør den få løpe fritt eller sammen med en aktiv eier flere ganger i uken. Labradoren liker å arbeide med mennesker, og dens intelligente vesen gjør at den trives best om den får noen mentale utfordringer. Labrador Retriever har en leken personlighet, og om ønskelig kan man få en hund som er utrolig glad i å leke selv i voksen alder. Labradoren er meget mottakelig for trening, og det er dette som gjør den så god og allsidig som brukshund. og trives godt i selskap med barn. Rasen sliter med HD-problemer. Levealder: 10 til 12 år. Labrador Retriever har opphavet sitt fra England.

Labrador Retriever forum

Les hva våre besøkende skriver om Labrador Retriever:

Snill gatehund
svein Normann Eriksen. (13.10.2016)

Adopterte en midd og insektinvadert Labrador fra gata i Thailand. Etter et opphold paa dyrehospital,og div medisinering hjemme,har den blitt en meget flott og snill hundedame. Var snill foer ogsaa, men naa er den frisk. Bor i Thailand/

Labrador Retriever
Henrik (08.04.2014)

Kanskje dette er hunden for meg, vil gjerne ha en labrador retriever hvis det finnes et sted å få kjøpt de i nærheten. Kan noen dele sine erfaringer om denne rasen?

Labrador Retriever omtale
Mathias (05.04.2014)

Flott og ingenting negativt med disse. Ingen rase er så fantastisk som labrador retriever. Etter min mening ekstremt lystbetonte rasehunder. Smart og anbefales hundevante mennesker.

Skriv om labrador retriever!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om labrador retriever Skriv et spørsmål relatert til labrador retriever eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever hunderaser. Golden Retriever er vår tids familiehund, men den er så mye mer enn det.

Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Cocker Spaniel hunderaser. Engelsk Cocker Spaniel benyttes til jakt.

Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel hunderaser. Amerikansk cocker spaniel benyttes til jakt, men er også en formidabel familiehund.

Wachtelhund

Wachtelhund hunderaser. Wachtelhund blir brukt som jakthund.

Walisisk springer spaniel

Walisisk springer spaniel

Walisisk springer spaniel hunderaser. Walisisk springer spaniel er en typisk spaniel jakthund, med sterkt utviklet luktesans og en trang til å følge spor.