rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Jakthunder  ›  Blodhund

Blodhund

Blodhund hunderaser. Den legendariske blodhunden er vel mest kjent for sin gode luktesans.

Blodhund, hunder, blodhund

Blodhund: Få nyttig info om hunderasen Blodhund her.

Den legendariske blodhunden er vel mest kjent for sin gode luktesans. Det har den all grunn til, for det er få hunder som lukter bedre enn blodhunden. Nettopp av denne grunn blir de benyttet av politiet som sporhund, og til akkurat denne oppgaven er dette sannsynligvis den beste hunderasen (likevel velger politiet gjerne andre hunderaser, ettersom de ønsker en skarpere brukshund, slik som schæfer eller malinois). Blodhund benyttes også som jakthund, og sporer opp bytter bedre enn de fleste. Luktesansen har også medført at blodhunden er blitt en attraktiv jakthund for jegere som har behov for å spore opp byttet, og spesielt ved skadeskyting er dette en utmerket hund å ha med på laget. Blodhund tilhører FCI seksjon drivende jakthund. Blodhund liker selskapet til familiemedlemmer såvel som fremmede mennesker, og er generelt veldig glad i mennesker. og er hele familiens kjæledegge. De kan utvikle HD. Får lett øyeproblemer. Lever i 10 til 12 år. Blodhund kommer opprinnelig fra Belgia.

Blodhund forum

Les hva våre besøkende skriver om Blodhund:

Blodhund eier
Hennie (05.04.2014)

Fenomenal hunderase. Jeg kjenner mange som eier blodhund. Ikke for alle, da dette er lydhøre rasehunder. Kløktig men på alle områder midt i blinken for meg.

Blodhund
Lucas (22.03.2014)

Kanskje det blir en blodhund om det er lov av borettslaget.

Hunderasen med verdens beste luktesans
Anonym (13.04.2012)

Hunderasen med verdens beste luktesans! Ikke rart politiet bruker denne hunden til sporing, de gjorde i alle fall det før, men nå er det vel disse belgiske fårehundene alle i politiet skal ha...

Skriv om blodhund!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om blodhund Skriv et spørsmål relatert til blodhund eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Dalmatiner

Dalmatiner

Dalmatiner hunderaser. Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder.

Beagle

Beagle

Beagle hunderaser. Beagle benyttes som politihund i politiet, såvel som til jakt.

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback hunderaser. Opprinnelig avlet for å være en jakthund som løper etter byttet, men kan også benyttes som vakthund, til agility, redningshund, og ikke minst som familiehund.

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke hunderaser. Westphalian Dachsbracke har en svært godt utviklet luktesans som er til stor hjelp for enhver jeger som benytter disse hundene som jakthund.

Tysk bracke

Tysk bracke hunderaser. Tysk bracke grupperes i klassen for drivende jakthund (i Fédération Cynologique Internationale).