rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Jakthunder  ›  Dalmatiner

Dalmatiner

Dalmatiner hunderaser. Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder.

Dalmatiner, hunderaser, rasehunder, dalmatiner

Dalmatiner: Lær om hunderasen Dalmatiner her.

Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder. Har HD-problemer. Levealder fra 10 til 12 år. Dalmatiner ble skapt i Kroatia.

Dalmatiner forum

Les hva våre besøkende skriver om Dalmatiner:

Dalmatiner💗
Anonym (20.12.2016)

Om du liker fart og spenning er dalmatineren en hund for deg,maken til eksplosiv energi skal en lete lenge etter,hatt min som enmannshund I 8 år før fruen og ei energibombe av en toåring flyttet inn..hunden elsker hun, og herjer jeg med jentungen kommer bikkja og sier ifra at en skal være snill ,ved å ule og bjeffe til vi gir oss😂 og kos,herreguuud for en kosegris:)

Verdens beste hund
Anonym (06.10.2014)

Jeg har vokst opp med dalmatiner og har en selv nå,kjøpte da to av barna mine var små og jeg gravid med yngste. Etter min og våre meninger, er det de snilleste hundene jeg har vært borti,utrolig barnevennlig,snille,rolige og utrolig lett å oppdra.Og har ALDRI vist tegn på agrisivitet.Litt for kosette,så vi koser masse! Ja,de krever turer/mosjon for å ikke bli tjukk, men det gjelder også andre hunderaser. Så de som sier dalmatinere har lett for å bite, og ikke barnevennlig, vet ikke hva de snakker om!Så jeg/vi blir å kjøpe ny dalmatiner igjen.Dalmatinerne våre var husrene i alder av 4 mnd...så er det sent, så vet ikke jeg hva som er normalt å bli husren. Er man gode og snille og gir hunden mat, drikke, kos og turer, har du verdens beste venn! :-)

Dalmatiner rasen
Oliver (08.09.2014)

Fortryllende rase. Har en del erfaringer med dalmatiner.. De er smarte familiedyr. Kan bli nervøs om den ikke blir sosialisert tidlig men er vel forskjellig fra hvilken hund det er.

Dalmatiner
Petter (25.09.2013)

Ønsker meg gjerne en dalmatiner om jeg skal ha hund i det hele tatt da. Noen som kan anbefale denne rasen?

Jeg vokste opp med Dalmatiner og
June Elisabeth Johansen (12.05.2013)

Jeg vokste opp med Dalmatiner og har hatt rasen også i voksen alder. Jeg syntes av egen erfaring at denne rasen ikke er så heldig i lag med små barn- men her er det nok store individuelle forskjeller.
De krever mye fysisk og mental stimuli og er "broren til eselet". De er nydelige hunder med stor personlighet og man klarer ikke å ikke bli betatt av de:-) Fantastiske hunder! Men sjekk litt rundt med ulike oppdrettere. De kan definitivt svare deg:-)

Jeg har h248rt noe om at dalmatiner er lite barnevennlige?
Nils (13.04.2012)

Jeg har hørt noe om at dalmatiner er lite barnevennlige? Synes dette er spennende hunder, men det jeg har hørt fra ymse hold gjør meg skeptisk: De har lett for å bite, er aggressive mot fremmede, vanskelig å dressere, og er vanskeligere å få husrene enn andre hunderaser. Stemmer noe av dette i det hele tatt, eller er det bare jeg som har fått feil informasjon? Ønsker tilbakemeldinger fra andre som har dalmatiner på dette...

Skriv om dalmatiner!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om dalmatiner Skriv et spørsmål relatert til dalmatiner eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Beagle

Beagle

Beagle hunderaser. Beagle benyttes som politihund i politiet, såvel som til jakt.

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback hunderaser. Opprinnelig avlet for å være en jakthund som løper etter byttet, men kan også benyttes som vakthund, til agility, redningshund, og ikke minst som familiehund.

Blodhund

Blodhund

Blodhund hunderaser. Den legendariske blodhunden er vel mest kjent for sin gode luktesans.

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke hunderaser. Westphalian Dachsbracke har en svært godt utviklet luktesans som er til stor hjelp for enhver jeger som benytter disse hundene som jakthund.

Tysk bracke

Tysk bracke hunderaser. Tysk bracke grupperes i klassen for drivende jakthund (i Fédération Cynologique Internationale).