rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Jakthunder  ›  Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback hunderaser. Opprinnelig avlet for å være en jakthund som løper etter byttet, men kan også benyttes som vakthund, til agility, redningshund, og ikke minst som familiehund.

Rhodesian Ridgeback, hunderaser, rasehunder, rhodesian, ridgeback

Rhodesian Ridgeback: Få informasjon om hundene som kalles Rhodesian Ridgeback her.

Opprinnelig avlet for å være en jakthund som løper etter byttet, men kan også benyttes som vakthund, til agility, redningshund, og ikke minst som familiehund. Krever relativt mye mosjon. Det at disse hundene avles med en defekt i ryggraden har blitt kritisert, men ifølge forskning er det nettopp dette som skiller de fra tilsvarende hunder uten denne defekten. En rhodesian ridgeback uten ridgeback, er ingen ridgeback. Rhodesian Ridgeback benyttes som jakthund og det var dette den ble avlet for i Afrika. Rhodesian Ridgeback blir kategorisert som jakthunder i FCI sin klassifisering. Har HD-problemer. Rhodesian Ridgeback kommer fra Sør-Afrika.

Rhodesian Ridgeback forum

Les hva våre besøkende skriver om Rhodesian Ridgeback:

Fantastisk hund, som krever erfarne eiere
ridge (12.02.2018)

Ridgebacken er en type hund som krever mye. Fysisk trening og mental trening. Vil vel si at dette ikke er en typisk førstegangs hund, man burde ha endel verktøy i kassa.

Sosial trening og generalisering er super viktig fra første stund, da de er kjent for å bli veldig reserverte etter det første leve året. Det er også et vanlig "problem" med allergiske reaksjoner, mot allergener eller mat. Hvis du vil skaffe deg en ridgeback burde du sjekke linjene veldig nøye, for en sunn og frisk valp.

Jeg vil også anbefale shaping som beste treningsmetode, og de responderer veldig godt på klikkertrening. Man burde ikke trene for lenge på en øvelse, da de går fort lei. Variert trening er hovedfokus.

Annet er det en fantastisk fin familie hund, vakt hund og jakt. Du burde absolutt buke ridgebacken til å gå spor/ettersøk. Da de elsker å bruke nesa si, eller trene smeller. En ridgeback trening mye mosjon og lange turer. Og mye ro-trening inne.

Rhodesian Ridgeback rasen
Voffvoff (08.09.2014)

Yndig og ingenting negativt med disse. Mye bra kan sies om rhodesian ridgeback. Uansett lystbetonte hunder. Fin på alle måter og en hund som det er mye instinkter i.

Rhodesian Ridgeback
Ingrid (01.05.2014)

Ja, jeg vil ha en rhodesian ridgeback hvis det finnes et sted å få kjøpt de i nærheten. Hvor ofte må man gå tur med disse hundene?

Skriv om rhodesian ridgeback!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om rhodesian ridgeback Skriv et spørsmål relatert til rhodesian ridgeback eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Dalmatiner

Dalmatiner

Dalmatiner hunderaser. Dalmatiner blir av FCI plassert i gruppen for jakthunder.

Beagle

Beagle

Beagle hunderaser. Beagle benyttes som politihund i politiet, såvel som til jakt.

Blodhund

Blodhund

Blodhund hunderaser. Den legendariske blodhunden er vel mest kjent for sin gode luktesans.

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke

Westphalian Dachsbracke hunderaser. Westphalian Dachsbracke har en svært godt utviklet luktesans som er til stor hjelp for enhver jeger som benytter disse hundene som jakthund.

Tysk bracke

Tysk bracke hunderaser. Tysk bracke grupperes i klassen for drivende jakthund (i Fédération Cynologique Internationale).