Hunder til salgs

Har du sett annonser med hunder til salgs? Pass opp for useriøse oppdrettere som forsøker å selge deg hunder med alvorlige helseproblemer!

hunder til salgs, hund, hunderaser

Hunder til salgs i bøtter og spann. Når du kjøper en hund, er pengene du betaler din stemmeseddel til hvilken type hundeoppdrett du ønsker i Norge. Du som skal kjøpe hund kan gjøre noe med problemet: Kjøp hund bare fra de seriøse oppdretterene (evt. få en gratis hund fra omplassering, redd et liv).

Før du bestemmer deg å kjøpe en hund som er til salgs, er det mye du må tenke på. Veldig mye!

Kjøpe hund allerede nå?

Så du vil kjøpe hund. Du har kanskje tenkt på det praktiske allerede:

 • Har du nok penger til hundehold? Dyr koster en del penger også etter du har kjøpt det. Kjøper du en hunderase fra en seriøs oppdretter må du regne med å betale 10.000 - 17.000 kroner. Du kan få en hund til omplassering gratis om du ønsker det - da sparer du de kronene, og i tillegg redder du et liv! Men å eie en hund er aldri gratis. Hundemat koster fort noen kroner, veterinærkostnader kan bli ganske kostbart, og så tilkommer det kostnader til alt fra hundepass og hundepensjonat, nødvendig tilbehør for hundesport, dressurkurs og alt det andre. I løpet av et hundeliv kan du regne med å bruke 100.000 kroner til 500.000 kroner på hunden din.
 • Har du tid nok til en hund? Husk at den kan leve i 10 til 15 år, og noen hunder i enda noen år til.
 • Har du nok plass til å ha en hund? Noen hunderaser krever mye plass, andre krever mindre plass. Snakk med oppdretter for å finne ut hvor stort plassbehov som kreves for den hunden eller hunderasen du ønsker å skaffe deg. Du kan også bruke vår nettside til å stille spørsmål (velg først rase, så skriv ditt spørsmål om denne rasen).
 • Interesse for hund? Hvor lenge har du hatt et ønske om å eie hund? En liten og søt hundevalp er en talentfull selger, og mange blir "lurt" til å ta med seg denne valpen hjem.

Hund til salgs... av useriøs oppdretter?

Du har en drøm om å bli hundeeier. Noen oppdrettere har derimot en helt annen drøm. De har en drøm om å bli rik på naive kjøpere. De har funnet ut at de kan tjene penger på å useriøs avl av hunderaser, eller av å lage fancy designerraser som egentlig ikke er raser.

En rottweiler er ikke en rottweiler. Når det gjelder hunderaser, er det store forskjeller. Noen oppdrettere avler på en forsvarlig måte. Etter beste innsats forsøker de å opprettholde rasestandarden samtidig som de tar helsemessige hensyn såvel som hensyn til den enkelte hund som de benytter til avl.

Blandingsvalper selges til overpris på nett. Noen selges som designervalper, for eksempel rottweiler+schäfer. Disse hybridrasene har etterhvert også fått navn. Det er ingenting i veien med blandingshunder, men det er noen myter: Blandingshunder er generelt ikke friskere enn renrasede hunder.

Kombinerer du to hunderaser som har et felles helseproblem, kan helsen hos blandingshunden faktisk bli verre. Blandingshunder avles dessuten sjelden kontrollert, og det er tilfeldig hvilke foreldre den har. Hvorvidt foreldrene og besteforeldrene til valpen hadde god helse er viktigere om det er en rasehund eller en blandingshund. Hvis avlsmaterialet er godt (som dessverre ikke gjelder for alle raser), og hvis oppdretteren er seriøs, så er det tryggere å velge en rasehund fremfor en tilfeldig blandingshund.

Skal du ha blandingshund trenger du uansett ikke betale for det. Bli ikke lurt av annonser med hunder til salgs, der de forsøker å lure deg til å å betale dyrt for en blandingshund! Du finner like flotte hunder klar til omplassering, mange av disse er blandingshunder.

Du som skal kjøpe hund bestemmer fremtiden for hunder i Norge

Den eneste grunnen til at en rasehund koster mer enn en blandingshund er fordi etterspørselen i markedet bestemmer det.

NÅ KAN DU STEMME "JA" ELLER "NEI" TIL USERIØS OPPDRETT AV HUNDER I NORGE:

Når du kjøper en hund, så gir du en stemmeseddel til hvilken type oppdrett du ønsker i Norge i fremtiden. De pengene du betaler til oppdretter eller den som selger deg en hund, er den du stemmer på.

 • Stemmer du på de kyniske og useriøse oppdrettere? De som utnytter et kjent rasenavn bare for å tjene penger?
 • Stemmer du på de uansvarlige hundeeiere? De som lot tispa løpe fritt, for så å komme hjem gravid med en blandingsvalp med ukjent opphav i magen.
 • Eller stemmer du på de seriøse og fornuftige oppdrettere? Den som legger mye arbeid i å opprettholde god hundehelse? Og som samtidig forsøker å opprettholde rasestandarden? De er tatt inn i varmen hos raseklubben, og leverer alle sine hunder med stamtavle. Noen raser er generelt syke, mange mener at mange raser ikke må bli videreført med hensyn til hundene selv. Du kan lese mer om hvilke raser dette gjelder på rasehunder.com.

NKK (Norsk Kennel Klubb) og raseklubbene har krav til oppdrettere. Hvis du ønsker å kjøpe rasehunder bør du ta kontakt med gjeldende raseklubb eller gå direkte via NKK for å forhøre deg om hvilke oppdrettere som anbefales eller frarådes.

* * *

Diskuter hunder, valper, raser...

Vi har et eget forum der du kan skrive om hundehold, hunderaser og alt annet som har med hunder å gjøre. Du trenger ikke registrere deg for å begynne å delta i diskusjoner eller starte innlegg! Prøv vårt hundeforum nå:

Forum om hunder og raser

Loading...

Hunder til salgs forum

Les hva våre besøkende skriver om Hunder til salgs:

Famile ønsker Beagle valp
Steffan (13.04.2016)

Vi er en aktiv familie på 4, hvorav mine 2 gutter er snart 7 og 8 år. Vi ønsker å anskaffe vår første hund, jeg og min samboer er selv vokst opp med hund i familien, og er klar over hvilket ansvar dette innebærer. Vi har sett oss ut Beagle som den mest interessante rasen for vår del, og ønsker oss en hannhund. Vi bor i Alta i Nord-Norge, og det ville vært enklest om vi kunne hente en hund i denne landsdelen, men alt kan være av interesse. Vi er klare til å hente en valp når som helst, og stiller selvfølgelig krav til nødvendige dokumentasjoner, vaksiner og andre vesentlige momenter ved et slikt kjøp :)

Pomeranian valp til salgs
Anonym (29.03.2016)

Hvit pomeranian tispe født 9.november 2015. Hunden er etter sunne og friske foreldre. Vokser opp i hjemmemiljø, vant til å kjøre bil, vant med barn og andre dyr. Bjeffer aldri. Hun er glad, trygg og veldig rolig tispe. Elsker kos. Er sjekket av veterinær. Har fått alle vaksiner og ormekur, ID-merket og har stamtavle. Leveres med valpepakke

Sibirske Husky
Pets for you (05.02.2016)

Flotte Sibirske Huskyvalper selges (3 gutter og 1 jente)
De er født 11/21/2015
Mor: Isabel The Future Is Ours - fremragende tispe fra Polsk kennel. Hun er en vakker og stolt tispe med flott karakter.
Faren: Jr. MultiCH / MultiCH / Int.CH - Bosniak`s Enter At Your Own Risk – Han er Multichampion med en meget imponerende stamtavle i verdenssammenheng.
Valpene er av høy klasse med enormt potensiale til avl, og utstilling. De sosialiseres på en jevnlig basis, og er alet opp i hus.
Vaksiner, microchip, og markkur er ordnet.
Kontrakt inneholder opprinnelsesgaranti.
Hundene anbefales på det varmeste for kjennere av rasen som ønsker en Sibirsk Husky litt over gjennomsnittet.

Beagle til salg
Agnes (29.12.2015)

27.12.2015 ble født flotte valper 3 - og 4 kvinner - menn til å motta i slutten av februar. valper vil være på vaksiner, ormekur.
Jeg oppfordrer deg til å bestille

Bra hunder
Hundeelsker (23.12.2015)

Hvor er det best å få tak i hund og hvilken hunderase har ikke helseproblemer? Jeg ønsker meg hund, men har ikke hatt før eller passet på hund før. Hvilken hunderase bør jeg velge?

Jakt beagle til salg
beagle (21.12.2015)

I dag er vi på jakt etter våre valper (som vil bli født i julen) ansvarlige eiere. Du er hjertelig velkommen til å bestille valper.
mail ladieshunt7@gmail.com

Stafford bull terrier
Anonym (02.12.2015)

Rein raset, holder en liten finger for grå☺️

Vår heldige historie
Anonym (23.11.2014)

Mulig vi var heldig da vi kjøpte hund via finn.No. Vi kjøpte hunden vår, som nå er tre år, av en sauebonde. Vi var på besøk et par uker før de var klar for levering, og fikk hilse på valpene og de tre voksne hundene han og kona hadde. Barnebarnet var også på besøk og vi så hvordan hundene var i samspill med hverandre og med familiemedlemmeme og oss. De hadde fått et uventet kull på 8 valper og solgte dem kun for prisen det kostet med vaksinasjon og helseattest. Det er fullt mulig å finne en fin familiehunden på finn. Men det er viktig å snakke med eier på tlf, reise på besøk sammen med noen andre og møte hundene og se hvordan de har det og hvordan de er først. Og selvsagt tenke seg godt om. Hele familien må være enig og spesielt den som vanligvis tar seg av det meste i hjemmet. Jeg er selvsagt enig i at det nok er mye useriøs og uansvarlig avling ute og går. Men det er gode hunder også på finn. Livet vårt ville ikke vært det samme uten vår kelpie (far m/stamtavle og mor uten).

Advarsel mot å kjøpe hunder på Finn.no
Yvonne (03.10.2014)

Vil advare mot å kjøpe hunder på finn.no dersom du ikke har god og troverdig informasjon om selgeren fra en kilde som du stoler hundre prosent på.

Kjenner til en del tilfeller av svindel og frekkhet når det gjelder salg av hunder på Finn.no. Jeg skal ikke nevne navn på selgere og oppdrettere, de har hatt anledning til å svare for seg andre steder. Uten å gå inn på konkrete saker kan jeg si at det dreier seg om svindel og sleipe selgere inne på finn. Frekkhet som ikke kjenner noen grenser...

Rasehunder som selges på FINN kan ha forfalskede stamtavler (som tidligere har blitt kommentert her). Det som verre er, du risikerer å kjøpe en stjålet hund, eller betaler du på forskudd kan du risikere å aldri få hunden... svindel og fanteri. Selgeren kan være en sjarmør og virke troverdig, men nei de lurer deg bare. Skal du kjøpe en renraset hund på finn så vær helt sikker på at selgeren er den han eller hun påstår hun er.

At oppdretter har hjemmeside er ingen garanti for at det er seriøst. Noen raseklubber har oversikt over seriøse oppdrettere, men det er ofte ikke tilfelle.

NKK og spesielt noen av raseklubbene stoler jeg heller ikke på. De har ikke gode nok opplysninger til å gi nøytral informasjon, og dessuten har jeg opplevd at de er tilbakeholdende med opplysninger og prøver å dekke over alvorlige helsetilstander og hos noen hunderaser.

Det er lett å la seg sjarmere av søte valper og sjarmerende selgere, men det er også lett å gå i fella. Bruk TID på å bli kjent med selger. En seriøs oppdretter er imøtekommende og et engasjement som gjelder rasen i seg selv, mye mer enn selve salget.

PS: Problemet er ikke bare på finn, sikkert et fenomen som finnes på alle de store annonseplasser.

Alt for mange useriøse oppdrettere i Norge
Trine (13.04.2012)

Alt for mange useriøse oppdrettere i Norge. Jeg er selv oppdretter, og merker at useriøse oppdrettere nå også forfalsker stamtavler! Uvitende folk legger ikke merke til slikt. Nytt av året er også at oppdrettere forsøker å skjule til dels alvorlige helsetilstander om hundene de selger, og når kjøper tar kontakt for å klage, er ikke oppdretter tilgjengelig - for de har såklart gitt kjøper falsk navn og telefonnummer! Gjelder mange forskjellige raser, så pass på, og betal ALDRI KONTANT!

Skriv om hunder til salgs!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om hunder til salgs Skriv et spørsmål relatert til hunder til salgs eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2016 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser