Hunder til salgs

Har du sett annonser med hunder til salgs? Pass opp for useriøse oppdrettere som forsøker å selge deg hunder med alvorlige helseproblemer!

hunder til salgs, hund, hunderaser

Hunder til salgs i bøtter og spann. Når du kjøper en hund, er pengene du betaler din stemmeseddel til hvilken type hundeoppdrett du ønsker i Norge. Du som skal kjøpe hund kan gjøre noe med problemet: Kjøp hund bare fra de seriøse oppdretterene (evt. få en gratis hund fra omplassering, redd et liv).

Før du bestemmer deg å kjøpe en hund som er til salgs, er det mye du må tenke på. Veldig mye!

Kjøpe hund allerede nå?

Så du vil kjøpe hund. Du har kanskje tenkt på det praktiske allerede:

  • Har du nok penger til hundehold? Dyr koster en del penger også etter du har kjøpt det. Kjøper du en hunderase fra en seriøs oppdretter må du regne med å betale 10.000 - 17.000 kroner. Du kan få en hund til omplassering gratis om du ønsker det - da sparer du de kronene, og i tillegg redder du et liv! Men å eie en hund er aldri gratis. Hundemat koster fort noen kroner, veterinærkostnader kan bli ganske kostbart, og så tilkommer det kostnader til alt fra hundepass og hundepensjonat, nødvendig tilbehør for hundesport, dressurkurs og alt det andre. I løpet av et hundeliv kan du regne med å bruke 100.000 kroner til 500.000 kroner på hunden din.
  • Har du tid nok til en hund? Husk at den kan leve i 10 til 15 år, og noen hunder i enda noen år til.
  • Har du nok plass til å ha en hund? Noen hunderaser krever mye plass, andre krever mindre plass. Snakk med oppdretter for å finne ut hvor stort plassbehov som kreves for den hunden eller hunderasen du ønsker å skaffe deg. Du kan også bruke vår nettside til å stille spørsmål (velg først rase, så skriv ditt spørsmål om denne rasen).
  • Interesse for hund? Hvor lenge har du hatt et ønske om å eie hund? En liten og søt hundevalp er en talentfull selger, og mange blir "lurt" til å ta med seg denne valpen hjem.

Hund til salgs... av useriøs oppdretter?

Du har en drøm om å bli hundeeier. Noen oppdrettere har derimot en helt annen drøm. De har en drøm om å bli rik på naive kjøpere. De har funnet ut at de kan tjene penger på å useriøs avl av hunderaser, eller av å lage fancy designerraser som egentlig ikke er raser.

En rottweiler er ikke en rottweiler. Når det gjelder hunderaser, er det store forskjeller. Noen oppdrettere avler på en forsvarlig måte. Etter beste innsats forsøker de å opprettholde rasestandarden samtidig som de tar helsemessige hensyn såvel som hensyn til den enkelte hund som de benytter til avl.

Blandingsvalper selges til overpris på nett. Noen selges som designervalper, for eksempel rottweiler+schäfer. Disse hybridrasene har etterhvert også fått navn. Det er ingenting i veien med blandingshunder, men det er noen myter: Blandingshunder er generelt ikke friskere enn renrasede hunder.

Kombinerer du to hunderaser som har et felles helseproblem, kan helsen hos blandingshunden faktisk bli verre. Blandingshunder avles dessuten sjelden kontrollert, og det er tilfeldig hvilke foreldre den har. Hvorvidt foreldrene og besteforeldrene til valpen hadde god helse er viktigere om det er en rasehund eller en blandingshund. Hvis avlsmaterialet er godt (som dessverre ikke gjelder for alle raser), og hvis oppdretteren er seriøs, så er det tryggere å velge en rasehund fremfor en tilfeldig blandingshund.

Skal du ha blandingshund trenger du uansett ikke betale for det. Bli ikke lurt av annonser med hunder til salgs, der de forsøker å lure deg til å å betale dyrt for en blandingshund! Du finner like flotte hunder klar til omplassering, mange av disse er blandingshunder.

Du som skal kjøpe hund bestemmer fremtiden for hunder i Norge

Den eneste grunnen til at en rasehund koster mer enn en blandingshund er fordi etterspørselen i markedet bestemmer det.

NÅ KAN DU STEMME "JA" ELLER "NEI" TIL USERIØS OPPDRETT AV HUNDER I NORGE:

Når du kjøper en hund, så gir du en stemmeseddel til hvilken type oppdrett du ønsker i Norge i fremtiden. De pengene du betaler til oppdretter eller den som selger deg en hund, er den du stemmer på.

  • Stemmer du på de kyniske og useriøse oppdrettere? De som utnytter et kjent rasenavn bare for å tjene penger?
  • Stemmer du på de uansvarlige hundeeiere? De som lot tispa løpe fritt, for så å komme hjem gravid med en blandingsvalp med ukjent opphav i magen.
  • Eller stemmer du på de seriøse og fornuftige oppdrettere? Den som legger mye arbeid i å opprettholde god hundehelse? Og som samtidig forsøker å opprettholde rasestandarden? De er tatt inn i varmen hos raseklubben, og leverer alle sine hunder med stamtavle. Noen raser er generelt syke, mange mener at mange raser ikke må bli videreført med hensyn til hundene selv. Du kan lese mer om hvilke raser dette gjelder på rasehunder.com.

NKK (Norsk Kennel Klubb) og raseklubbene har krav til oppdrettere. Hvis du ønsker å kjøpe rasehunder bør du ta kontakt med gjeldende raseklubb eller gå direkte via NKK for å forhøre deg om hvilke oppdrettere som anbefales eller frarådes.

Loading...

Kommentarer

Dette sier leserne om «Hunder til salgs»:

Emilie (04.09.2014)

Jeg er 8år har veldig lyst på e hund hunder er søte
Snile fine og fineste dyrene såm fines

FidosGudRepatasj....ehm (22.04.2014)

FidosGud (22.04.2014)
Vet du HVOR vi kan kjøpe hunder?? Eg har ikkje hund! Dert er bare navnet på hunden eg skal ha og den skal hete Fido eller pinnup (gutter) eller Lea eller Zuri (jenter) PLLZZZ reply

FidosGud (22.04.2014)

Vet du HVOR vi kan kjøpe hunder?? Eg har ikkje hund! Dert er bare navnet på hunden eg skal ha og den skal hete Fido eller pinnup (gutter) eller Lea eller Zuri (jenter) PLLZZZ reply

Trine (13.04.2012)

Alt for mange useriøse oppdrettere i Norge. Jeg er selv oppdretter, og merker at useriøse oppdrettere nå også forfalsker stamtavler! Uvitende folk legger ikke merke til slikt. Nytt av året er også at oppdrettere forsøker å skjule til dels alvorlige helsetilstander om hundene de selger, og når kjøper tar kontakt for å klage, er ikke oppdretter tilgjengelig - for de har såklart gitt kjøper falsk navn og telefonnummer! Gjelder mange forskjellige raser, så pass på, og betal ALDRI KONTANT!

Dine erfaringer med Hunder til salgs

Navn eller kallenavn:

Har du noen erfaringer med Hunder til salgs kan du fortelle om det her:

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.