rasehunder.com
Rasehunder.com  ›  Spisshunder  ›  Norsk elghund

Norsk elghund

Norsk elghund hunderaser. Norske jegere vet å verdsette norsk elghund.

Norsk elghund, hunderaser, norsk, elghund

Norsk elghund: Les om rasene som heter Norsk elghund her og nå.

Norske jegere vet å verdsette norsk elghund. En perfekt hund å ha med på elgjakt, kanskje verdens beste til dette formålet. De kan også benyttes som vakthund, men dette er i såfall en sekundær oppgave. Modig nok til å skremme bort en bjørn, ei heller en stor elgokse skremmer disse hundene. Norsk elghund er en nordlig hunderase, og grupperes som oftest som en spisshund rase. Norsk elghund er kjent internasjonalt for sine evner som jakthund på elg og større vilt. Norsk elghund defineres i FCI som nordiske jakthunder. Kulde og snø er ikke noe problem for norsk elghund, og er som skapt for det klimaet vi har her i Norge. De har HD problemer. Kan leve i 12 til 15 år. Norsk elghund er fra Norge.

Norsk elghund forum

Les hva våre besøkende skriver om Norsk elghund:

Norsk elghund
Mathias (03.11.2014)

Fine hunder, kunne godt tenkte meg en norsk elghund men må først finne ut om jeg har råd til å eie hund.

Norsk elghund = overvurdert
Elgjeger (23.10.2014)

Bare fordi den har "elghund" i rasenavnet betyr ikke at dette er det beste valget for elgjakt. Se heller på finsk spits, laika eller karleansk bjørnehund til elgjakt. Eventuelt om hunden skal konfrontere byttet under jakten, kan en flokk rhodesian ridgebacks eller filas være utmerket, men da ikke i Norge av åpenbare grunner (håper jeg).

Den kan brukes til elgjakt, men er det den beste til formålet? Norsk elghund grå og norsk elghund sort har mange gode egenskaper, men ryktet som den beste elghund til elgjakt er i høyeste grad ufortjent.

Norsk elghund erfaring
Axel (13.09.2014)

Eksemplarisk rase! Få negative ting med norsk elghund. De er jo veldig kjærlige kjæledyr. Oppmerksom på omgivelsene og sterke instinkter.

Norsk elghund er den beste hunden
Anonym (13.04.2012)

Norsk elghund er den beste hunden til elgjakt, bedre en jamthund som svenskene er så stolte av. Skal du på elgjakt finnes det ingen bedre hunderase enn norsk elghund (grå). Den svarte har ikke så tykk pels og er ikke like god til vinterbruk.

Skriv om norsk elghund!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om norsk elghund Skriv et spørsmål relatert til norsk elghund eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

Siberian Husky

Siberian Husky

Siberian Husky hunderaser. Siberian husky (eller sibirsk husky som den også kalles) er en utmerket trekkhund, og blant de mest populære hunderaser i verden til dette formålet.

Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian hunderaser. Pomeranian grupperes i FCI under spisshunder av europeisk opphav.

Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli hunderaser. Xoloitzcuintli blir kategorisert som primitive hunderaser i FCI sin klassifisering.

West Siberian Laika

West Siberian Laika

West Siberian Laika hunderaser. Vest-sibirsk laika er en spisshund som stammer fra helt vest i Sibir.

Volpino Italiano

Volpino Italiano

Volpino Italiano hunderaser. Volpino Italiano grupperes i klassen for en europeisk spisshund (i Fédération Cynologique Internationale).