rasehunder.com

Tamaskahund

Tamaskahund hunderaser. Tamaskan eller tamaskanhund ble avlet for å ligne på ulv, uten å iblande noe ulveblod (visstnok stammer alle hunder fra ulven, men tamaskan har ikke mer ulv i seg enn en sibirsk husky eller en schæfer, altså ikke noe ulv iblandet fra senere tid).

Tamaskahund, hunderaser, hunder

Tamaskan eller tamaskanhund ble avlet for å ligne på ulv, uten å iblande noe ulveblod (visstnok stammer alle hunder fra ulven, men tamaskan har ikke mer ulv i seg enn en sibirsk husky eller en schæfer, altså ikke noe ulv iblandet fra senere tid). Mange europeere er fasinert av ulven, og kanskje er det derfor man ønsker en hund som ligner på ulv. Hunderasen blir imidlertid ikke bare avlet for utseendet, men også med tanke på bruksområder som trekkhund, redningshund, og ikke minst familiehund. Den er større enn en schæfer, mer langbent, som ulven. Dette er en hunderase under utvikling, og det finnes relativt få oppdrettere av rasen.

En oppdretter i Finland og en i Storbritannia er det nærmeste, om du tenker på å importere en tamaskan hund. Dette er en spisshund. Tamaskahund er stort sett hundevennlig. Tamaskan har en tendens til å hyle/ule selv om den ikke er en ulvehybrid. Dette skyldes nok instinktene som har blitt ført videre fra de nordlige spisshundene som har blitt brukt for å avle frem denne rasen.

Blant de mest energiske hunderaser i verden sies det, men man skal også huske på at dette er en rase under tidlig utvikling, og rasestandarden spriker veldig med de individene som finnes. Disse hundene er ikke bare energiske, men intelligente også. Den mentale stimuleringen er vel så viktig som det fysiske. De klarer seg godt i kulde. Dette er en hund som ligner en hund rent utseendemessig, men adferden er selvfølgelig ikke den samme. Levealder er 14 til 15 år. Tamaskahund ble skapt i Finland.

Tamaskahund forum

Les hva våre besøkende skriver om Tamaskahund:

Oppdretter?
Kara (10.05.2017)

Kan noen være snill å anbefale en oppdretter? Hvis dere kjenner noen eller har kjøpt tamaskahund hos noen. Sku gjerne fått info slik at jeg kunne komme i kontakt med noen :) Google hjalp ikke meg... :(

Tamaskahund innlegg
Axel (18.10.2014)

Behagelig rase. Jeg kjenner mange som eier tamaskahund. Uansett elskelige familiedyr. Vennlig men for min del synes jeg dette er flotte hunder.

Tamaskahund
Petter (19.08.2014)

Ønsker meg en tamaskahund hvis borettslaget sier det er greit da. Hvilke hunderaser kan den sammenlignes med?

Tamaskan hund
Kalle (10.06.2011)

Enormt kraftige bakben på den der! Jeg har sjekket litt og det ser ikke ut som det finnes noen tamaskahunder i Norge. Flotte dyr, om jeg hadde fått mulighet til å skaffe meg en slik ville jeg gjort det :)

Skriv om tamaskahund!

Navn (eller velg et kallenavn)

URL (hvis du har blogg eller egen nettside):

Velg det som passer:

Tittel på ditt innlegg

Skriv om tamaskahund Skriv et spørsmål relatert til tamaskahund eller bidra med kunnskap, erfaringer og historier om denne hunderase.

check

Spam sjekk
← Skriv inn alle tegn på bildet.

Ingen spørsmål er for dumme, og alle kan delta. Innlegg skal være saklige og ordlagt på en høflig måte. Respekter hverandre i hundeforumet. Vi forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi mener er upassende eller som kan virke støtende.

hunderaser video

Populære raser

Mest populære hunderaser i Norge, ny 2017 statistikk:

 1. schæferhund
 2. norsk elghund grå
 3. golden retriever
 4. border collie
 5. cavalier king charles spaniel
 6. engelsk setter
 7. gordon setter
 8. rottweiler
 9. tibetansk spaniel
 10. shetland sheepdog
 11. labrador retriever
 12. cocker spaniel
 13. irsk setter
 14. chihuahua
 15. flat coated retriever
 16. staffordshire bull terrier
 17. boxer
 18. beagle
 19. dachshund
 20. bichon frisé

NYHET! Se også hva som er mest populære raser blant våre lesere akkurat nå!

Skriv om din rase!

Har du erfaring med en bestemt rase? Del din kunnskap og dine historier med tusenvis av hundeinteresserte. (Finn din rase) for å begynne.Forum om hunder og raser